Select language

събота, 5 януари 2013 г.

Навици на домашните любимци.


Понякога е трудно да научим домашните си любимци на обикновени навици. Заради ината от тяхна страна. Аз ще се опитам да ви дам няколко съвета  как да научите домашните си любимци на обикновените навици за ходене до тоалетна,за свикване с разходката и с това да свикнат да живеят без вас за няколко часа или няколко дни.
  Когато се опитвате да научите домашният си любимец да ходи на мястото обозначено му за тоалетна НЕ го удряйте! Ако любимецът ви направи "БЕЛЯ" някъде в къщи,където не бива ако го хванете в крачка - скарайте му се,разсърдете му се като не го милвате и гушкате в продължение на 30 минути например,ако то настоява да яде му дайте не веднага,както обикновено,а след 10-15 минути,но ако направите тези неща без да сте го хванали в крачка,а виждате извършеното "престъпление" след това не се карайте,защото то няма да разбере за какво му се карате.
 
Когато извеждате кучето ви за пръв път навън е нормално да не иска да ходи,да иска да го гушкате да слага в устата си разни боклуци от земята и всякакви такива неща,които за някои стопани са притеснителни - СПОКОЙНО!!  Всичко с вашето куче е наред ако за напред ще му правите дълги разходки в началото се опитайте то да свикне първия път го изведете 10 минути,втория път го изведете 20 минути и т.н. така кучето ви ще свикне да ходи дълги разстояния. Всеки ден го извеждайте горе - долу по едно и също време,за да може да си създаде  тоалетни навици.
 
Когато кучетата са бебета и вие прекарате 1-2 дни само с тях те ще свикнат до голяма степен с вас,че като отивате на работа или излизате навън те ще скимтят и лаят- ще се чуват в целия блок. Малко е неприятно,но с времето те свикват. Ако пък вашето куче не свикне,не е нищо лошо не си мислете,че когато ви няма лаят през цялото време..... лаят най-много 1 час и после се изморяват. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар